Vakbond Nu'91

Voor vakbondszaken heeft de NVLKNF zich per 1 januari 2015 aangesloten bij NU’91. NU’91 is een organisatie die de belangen van diverse beroepsgroepen vertegenwoordigd. In eerste instantie waren dit vooral verpleegkundigen. In de loop der tijd zijn hier echter steeds meer andere medische disciplines aan toegevoegd. De verwachting is dan ook dat dit een doorzettende trend zal zijn.

De visie van NU’91 is helder, zij willen zich sterk inzetten, overal waar mogelijk, voor de professionalisering en zeker ook de zelfstandigheid van de gezondheidszorgers. Bij NU’91 staat niet alléén de collectieve belangenbehartiging centraal, maar ook de beroepsinhoudelijke zaken. Beeldvorming, waardering en kwaliteit van onderwijs/nascholing zijn een aantal kernwaardes die NU’91, in de behartiging van de belangen, hoog in het vaandel heeft staan

Belangrijk om te weten is dat NU’91 niet alleen onze collectieve belangen behartigt maar ook individuele belangen. NU’91 beschikt bijvoorbeeld over een uitgebreide juridische afdeling. Voor individuele belangenbehartiging moet je wel lid zijn van NU’91. Leden van de NVLKNF kunnen zich aanmelden voor een duo-lidmaatschap en op die manier korting krijgen op de contributie van NU’91.

Voor meer informatie over NU’91 en het DUO lidmaatschap, zie: www.nu91.nl.

Wie is wie?

Voor input in de CAO Algemene Ziekenhuizen als ook CAO Academische Ziekenhuizen heeft de vakbond werkgroepen (SBO) waarin actieve vertegenwoordigers van alle aangesloten beroepsgroepen kunnen deelnemen. Vanuit de NVLKNF is Pauline Gans onze vertegenwoordiger richting de vakbond. Zij schuift aan bij de SBO overleggen en houdt ons op de hoogte van wat er speelt binnen de vakbond.

 

Contact loopt via mail op
vakbond@nvlknf.nl